Skip to the content

Insättning av ballongen

Ingreppet utförs i ett särskilt utrustat rum med senaste tekniken inom endoskopi och tar mindre än 15 minuter.

En läkare kommer inledningsvis att prata och undersöka dig och. Därefter får du en iv-infart (venkateter i armen) för att sedan flyttas till operationsrummet där operationsteamet tar hand dig.

Du får bedövningspray i halsen och lugnande läkemedel i blodet. Läkaren börjar med gastroskopiundersökning av magen, för att säkerställa att det inte bl.a. finns sår i magen eller annat tillstånd som förhindrar ballonginsättningen.

Efter en normal gastroskopiundersökning förs ballongen in i magen och fylls med steriltvatten och färgas blått.

När läkaren är nöjd med ballongens storlek och position dras gastroskopet ut och kvar är ballongen.

Därefter flyttas du till ett annat rum där du får ligga tills verkan av lugnande läkemedlen klingat av. En läkare kommer för en slutlig undersökning, därefter kan du gå hem. Du får inte köra bil efter behandlingen!

Första dagarna efter insättningen kan du ha obehagskänsla i magen och vara illamående. Det är viktigt att följa alla läkarens rekommendationer dom  två första veckorna. Efter en vecka bör du kunna återgå till ditt arbete.

Efter två veckor kommer du följas upp och förses med kost-och träningsprogram för att du ska maximera din viktnedgång och uppnå en hälsosammare livsstil. Uppföljning pågår så länge du har ballongen i magen. 

Du kan använda vår Kind-app för att kommunicera med Gastrokliniks personal, och förvänta dig att få svar på dina frågor inom 24 timmar. Om du har akuta frågor eller upplever ett akut tillstånd ska du ringa vår akuta telefon tel. 010 - 330 22 25.

 

Börja ditt nya liv idag

Vill du också gå ner i vikt med en säker och beprövad metod?